Confidenţialitate

Alegeri Franța: Francois Hollande tinde să aibă un uşor avans, arată sondajele

Rezultatele preliminare ale sondajelor efectuate la ieşirea de la urne arată că socialistul Francois Hollande tinde să conducă, cu 52,5 – 53 la sută informează site-ul postului belgian RTBF.

Procesul de vot nu s-a încheiat, iar rezultatele sondajelor de tip exit-poll sunt deocamdată preliminare.

La ora 17.00, rata participării la vot era de 72%, mai mare cu două procente decât în primul tur.

Francois Hollande îl devansează pe Nicolas Sarkozy în majoritatea Departamentelor franceze de peste mări, conform rezultatelor parţiale.

La Saint-Pierre şi Miquelon, François Hollande a obţinut 65% din voturi, iar Nicolas Sarkozy 35%. În Martinica, candidatul socialist a primit 68,5% din voturi, iar Sarkozy 31,5%. În Guadalupe, François Hollande conduce cu 72%, iar în Guyana franceză cu 62%. La Saint-Martin, Hollande are 51,5%, iar Nicolas Sarkozy este pe primul loc doar în insula Saint-Barthélémy, cu 83%.

Hollande a câştigat şi la Montreal (57,74%), Toronto (51%), în Peru (55%), în Argentina (51,7%), în Columbia (58,82%) şi în Honduras (56%). Sarkozy a câştigat în Mexic, Brazilia, Costa Rica şi Chile.

Legislaţia franceză interzice difuzarea sondajelor de tip exit-poll şi a altor estimări sau rezultate înainte de încheierea votului în Franţa continentală, la ora 20.00 (21.00, ora României).