Confidenţialitate

Criza economică și financiară din zona euro este alimentată de corupție

Criza economică și financiară din zona euro este alimentată de corupție, susține raportul publicat astăzi de organizația ‘Transparency International’.

În document se atrage atenția și asupra pozițiilor ocupate de Italia și Grecia.

În plus, Romania este mai putin corupta decat anul trecut.

Țările cele mai afectate de corupție sunt Grecia și Italia. În acest an, ele se clasează pe locurile 72 şi, respectiv, 94.

În plus, situația celor două state se deteriorează în continuare.

Printre ţările afectate recent de criza datoriilor se numără și Irlanda, Spania şi Potrugalia.

Cele mai corupte tari din lume provin din Africa, Orientul Indepartat si Orientul Mijlociu – Somalia, Coreea de Nord si Afganistan

Și Rusia se află în continuare printre cele mai corupte ţări din lume. Însă, în cazul ei, se înregistrează o uşoară ameliorare în clasament.

De cealaltă parte, cele mai puţin afectate de criză sunt Germania și Franţa.

Statele în care a fost înregistrat cel mai mic număr de cazuri de corupție sunt Danemarca, Finlanda și Noua Zeelenda, iar Japonia și Marea Britanie se află la egalitate, pe locul 17, fiind urmate de Statele Unite.

România ocupă locul 66 în clasamentul coruptiei din acest an. Țara noastră a înregistrat mai puține cazuri de corupție și se află acum la egalitate cu Arabia Saudită şi Kuwaitul.

Clasamentul mondial prezinta 176 de tari si au fost luati in calcul factori precum coruptia in invatamant, in spitale, in scoli sau atribuirea unor contracte.