Confidenţialitate

Un adolescent roman de a etnie roma – aflat in Franta – se zbate intre viata si moarte, dupa ce a fost aproape linsat

Băiatul, în vârstă de 16 ani, era suspectat că ar fi spart apartamentul unei femei din localitate. Un grup de persoane a venit să-l caute în tabăra în care stă şi l-a luat cu forţa. Apoi, minorul a fost sechestrat într-o pivniţă, unde agresorii l-au bătut cu brutalitate.

Potrivit unei surse apropiate anchetei, aproximativ 12 persoane ar fi participat la această răzbunare. Tânărul a fost găsit vineri seara, inconştient, abandonat într-un cărucior de la un supermarket. Mama băiatului este cea care a sesizat poliţia.

Potrivit unei surse judiciare, tânărul era cunoscut pentru comiterea unor furturi. El a fost arestat în mai multe rânduri, începând din iunie, a declarat primarul localității.

Edilul a precizat că mai multe maşini au fost sparte în ultimele săptămâni în Cité des Poètes, alimentând resentimentele locuitorilor faţă de romi, pe care-i acuză că sunt autorii acestor furturi.

Grav rănit, tânărul a fost internat într-un spital din Paris, unde se afla în stare critică. Până în acest moment, nimeni nu a fost arestat în acest caz, scrie publicația Le Nouvel Observateur.